#18 När kärleken till maten och den vidunderliga naturen tar över och att bo nära livet….

Veronica Rossi och hennes barn flyttade från Stockholm till Klimpfjäll för att låta familjens historia gå vidare. Hennes mamma och pappa lämnade då överrestaurangen och pensionat till Veronica. Hennes pappa lämnade Italien som 15-åring och det italienska köket har alltid varit viktigt hos familjen Rossi. Så vid Klimpfjällsgården har Italien fått gifta sig med det norrländska för att plocka fram det unika, det enkla och det genuint naturliga.

Om gästen

Veronica driver idag Klimpfjällsgårdens pensionat & restaurang med en tydlig inriktning på helhetsupplevelsen,avkopplingen och den långsamma turismen. Hon har rustat gården utifrån hållbarhet och återbruk så du kan få se lampor av drivved från sjön Ransaren, lampor av hennes mormors gamla lakan och annat återbrukat. Hon jobbar gärna med skräddarsydda paket för sina gäster och syr ihop konferenser, jakt-fiske &vandringsresor till oförglömliga upplevelser.

Det var hennes pappa Franco Rossi som lämnade de Italienska bergen och kom till Sverige fyra år gammal. Hans kärlek till maten hade han med sig liksom hans entreprenörskap. Resultatet har blivit många krogar i Stockholm innan längtan tillbaka till bergen blev stor.

Franco och hans fru Eija valde att flytta till den lilla byn Klimpfjäll intill Vildmarksvägen bara kilometer från högfjällsplatån Stekkenjokk. Här har de drivit ett litet pensionat med 12 bäddar och en italiensk restaurang under de senaste 8 åren som nu dottern tagit över.

Så välkommen att lyssna till en entreprenör som vill få dig att känna en bit av Italien,mitt i de svenska fjällen!

Kontakt Veronica via: https://klimpfjallsgarden.se/