# 17 När snön kommer snöar det!

Vad har hänt sen Trafikverket satte för plogning av enskilda vägar? Människorna som har in namnunderskrifter i protest mot Trafikverkets regler för plogning väntar på besked. Men vad har då hänt? Kommer vägarna att plogas nu till vintern som snart är här?

Lyssna

16 Kittelfjäll, en ort med växtvärk!

När en liten fjällort växer så att det knakar så händer det både någonting med byn och med människornas bild av framtiden. Jenny Berg jobbar som destinationstutvecklare för Destination Kittelfjäll där företag och föreningar arbetar tillsammans för att bli en hållbar året runt destination.

Lyssna

#15 Kan inlandsbor vara klimatsmarta? eller är det redan det?

Hur ska inlandsbor vara klimatsmarta då det gäller transporter? Är det ens möjligt?Eller är det såa tt inlandsborna redan idag är klimatsmartare än andra? Ia jobbar som klimatstrategi några inlandskommuner och vi vrider och vänder på verkligheten, klimatsmartheten och ambitionerna att vara smart för miljöns skull.

Lyssna

#14 Att driva landsbygdsföretag med bas i det som växer i marken

Kan man leva av det som växer i marken? Det kanske det är få som tror men det är det Anna Enfeldt gör.Hon är en av de kvinnor som visar att man kan bo och verka i inlandet. Hon är delägare/VDpå företaget Lappmarksbonden.

Lyssna

#13 Bensinupproret- är det symtom på något annat än drivmedelspriser?

När det startas folkrörelser som Bensinupproret 2.0, och 3.0 så betyder det att bensin är en het fråga. Kommer vi att ha bensin i framtiden och när tar den slut?

Lyssna

# 12 Behöver Europa inlandet?

När Europa behöver fossilfira drivmedel finns råvaran i norra sverige. Energifrågan är en klimatfråga och blir en fråga för Norra Sverige. I dag är 73 procent av EU:s energifossil. Emma Wiesner har ambitioner för att fasa ut kolet och öka Europas självförsörjning av fossilfri energi.

Lyssna

#11 Inlandsupproret, när man fått nog....

När hon är tillräckligt förbannad över orättvisorna, då startar hon ett uppror!

Lyssna

# 10 När service på landsbygden måste hitta nya vägar framåt…

Hur många bränslemackar finns det i 2022, när 300 stationer ska bort? Bränsel behövs men vem vill och kan leverera den i framtiden? och går det att förlita sig på elbilar?

Lyssna