# 46 Kultur och konst i en vidsträckt inlandskommun

Det har hänt mycket på de två år sedan vi poddade sist. Tina Larsson har hektiska tider för att få igång det konstpedagogiska arbete som ska igång. Ricklundgården ska arrangera aktiviteter som syftar till att inspirera och aktivera barn, lokalbefolkning och övriga intresserade. Arbetet har fått namn efter Emma Ricklund och heter EMMAS, ett 2-årigt projekt som är finansierat av Postkodstiftelsen.

Lyssna

# 45 Sverker, i ett skifte av värderingar om Norra Sverige

Ett möte med Sverker Olofsson det är ett möte man minns. Hans engagemang för aktuella frågor är varmt, djupt och reflekterande. Den värderingsskifte vi ser idag kring norrlandsfrågor är en av de frågor vi pratar om i denna pod.

Lyssna

#44 Helena Lindahl om skogen, drivmedelspriser, vägstandard om glesbygd, Norge och lite annat

Helena Lindahl har gjort sig känd som en politiker som verkligen driver inlandets frågor. Från äganderätten av skogen, snöröjning, att få bygga där man vill bo, om polisbrist och att ambulansen inte kommer till att driva på för företagande och alla människors lika rätt och värde.

Lyssna

#43 Elbil i inlandet? Är det en utopi?

Hur ser framtiden ut för oss helt bilberoende inlandsbor. Hur ska vi tänka och hur kommer vi att klara av kampen om energin? Bränslepriset rusar i höjden och många frågar sig om man ska våga investera i en elbil.

Lyssna

#42 Kungen, kyrkan, schlagern och politiken

Vad är viktigast kyrkan, kungen eller melodifestivalen? När du träffar Niklas så träffar du en positiv, glad och intensiv person med tydliga intressen för aktuella samhällsfrågor men även för kungahuset, porslin och schlager.

Lyssna

#41 Hon står mitt i ett globalt fönster för grön tillväxt!

Det är i norra Sverige tillväxten skenar och mest av allt i Skellefteå! Det är i och omkring Skellefteå det händer.

Lyssna

#40 Det finns hjälp att få! DU är värd att få leva, och leva tryggt!

Kvinnojourer arbetar för ett liv fritt från våld. De hjälper kvinnor med skydd och stöd när det är akut. Eva Risberg Abramsson är en av de ideella krafter som ser till att kvinnor och barn får hjälp när våldet blivit vardag. När en kvinna ringer för att få hjälp, då rycker Eva och hennes kollegor ut.

Lyssna

#39 Partiledaren mitt i verkligheten!

Ena dagen i rengärdet skiljandes renar och andra dagen på sammanträden med regeringsföreträdare. Marita Stinnerbom aktiv, engagerad och kraftfull partiledare i ett av de åtta partier som ställer upp i Sametingsvalet den 16 maj.

Lyssna