#62 Robotkatter, robotduschar, drönartransporter och annat som gör livet enklare

Hur kommer din och min ålderdom att se ut och hur kan vi hitta nya sätt att lösa omsorg och vård redan nu? Kommer vi att använda sånt som robotkatter, drönartransporter, självmonitorering, robotduschar, självkörande bussar och annan teknik?

Lyssna

# 61 I Norge kan en både föda barn och åka tåg!

Hur fungerar det i ett land där man tycker att hela landet ska leva och växa, vad är det Norge gör som vi i Sverige inte klarar av? Hur kan de bedriva förlossningskliniker i glesbygd och beror det bara på oljepengar?

Lyssna

#60 Över stock och sten på pigga ben!

Tre löpare som var sugna på att återuppliva ett gammalt traditionellt lopp över fjället har lyckats. Nu har loppet, GARDFJÄLLSLUNKEN, närapå blivit en tradition, ett lopp som inte är som andra. Det är nalta eljest!

Lyssna

#59 Kommer ditt BB att stängas?

Inlandsborna är så rädda om sitt lasarett! Om du frågar en inlandsbo i Norra Sverige om de är oroliga för sitt lasarett så svarar de, ja, de är jag! Frågar du en Ume eller Skelleftebo eller en annan stadsbo om de är oroliga för sitt lasarett så förstår de inte frågan, vadå varför det?

Lyssna

#58 Med motorer i blodet

När målet och visionen driver på så blir Kenneth oövervinnerlig. Kenneth är en stark drivkraft för olika motorevent i Södra Lappland. Impregnerad med motorsport sedan barnsben fortsätter han ge sina barn möjligheten att även de hålla på med motorsport. Han har under åren varit med och arrangerat flera hundra olika tävlingsarrangemang och motorevents. Vad är det som driver honom?

Lyssna

#57 Pandemins effekter på människor i fjällens skugga

Hur har folk i Södra Lappland klarat pandemin?De treberedningarna för folkhälsa och demokrati i Region Västerbotten fick för 2022ett riktat uppdrag av fullmäktige. Uppdraget vara att undersöka hur pandeminhade påverkat invånarna. Här resonerartre ledamöter om vad medborgarna tänker och tycker.

Lyssna

#56 När 22 mil på längdskidor verkar kul!

I avsnitt 47 fick vi lära känna ett pannben starkare än de flestas. Vad har hänt sedan dess och hur ser dagarna och vintern ut för Sofie Elebro? Team Eksjöhus. Hur var det den där dagen på cykel ensam, 37 mil efter #vildmarksvägen över #Stekenjokk?

Lyssna

#55 Bokhandlaren i Lycksele, mitt i Saras hjortronland...

Hon är samhällsaktivisten som blev författare som blev skådespelare och som nu blir bokhandlaren i Lycksele. Men själv vill hon kalla sig för samhällsomdanare istället för samhällsaktivist.

Lyssna