#19 Konst, kreativitet, design och globala ambitioner

Tina driver förutom engagemanget i Ricklundagården, Nordli design som ett tillägg som designar och producerar hållbar design som tillverkas lokalt i Nordlis egen fabrik i Saxnäs. Materialen som används i Nordlis produkter är björk och giftfria ytbehandlingar.

Idag är Tina ansvarig för Ricklundgården, ett konstresidens mitt i fjällvärlden. I början av 1930-talet träffade Emma som drev Saxnäsgårdens pensionat konstnären Folke Ricklund.Tillsammans byggde paret upp en funktionalistisk villa på en kulle med utsiktmot Marsfjället. I sitt hus tog de emot många konstnärsvänner och flera internationellt kända konstnärer som Asger Jorn ur Cobra-gruppen, samt svenska konstnärer som Helmer Osslund och Sven X:et Erixson.

Än idag fungerar Ricklundgården som ett residens för konstnärer från hela världen. Muséet hålls öppet för allmänheten,besökare och grupper. Emma var en pionjär, en inspiratör och en läromästare med resor världen runt med en universitetsexamen från USA, med språkkurser för byborna för att de skulle kunna möta internationella gäster samt ett obetvinga tintresse för konsten och kulturen.

Tina håller den fanan levande som ny verksamhetsledare vid Ricklundgården, som tillsammans med styrelsen har stora planer för framtiden. De ska bli Europas bästa konstresidens

Om gästen

Tina Larsson en ung kvinna med ensäregen förankrad drivkraft. Hon jobbar idag med flera spår som alla berörkultur och konstnärlig som att utveckla Ricklundgården. I det visionsarbetethar hon världen som ambition. Hon driver även en del av Nordli Design somgrundades av Tina och hennes bror Björn. För några år sedan drev hon NorrlandsDesignkreativ tillsammans med Ida Hansson, en mötesplats främst för kvinnor somdriver kreativa företag. En mötesplats där många kreativa tankar och samarbetendrevs vidare.