#55 Bokhandlaren i Lycksele, mitt i Saras hjortronland...

Malin Ackerman blev allmänt känd då hon ställde sig högst upp på barrikaden när Skatteverket skulle lägga ner sin verksamhet i Lycksele. Hon är samhällsaktivisten som blev författare som blev skådespelare och som nu blir bokhandlaren i Lycksele. Men själv vill hon kalla sig för samhällsomdanare istället för samhällsaktivist. Just nu riggar Malin för att skapa en bokhandel i Södra Lappland, en plast för att bryta tankar och idéer, en mötesplats för människors fria tankar och för kulturen.

Malin skriver på sin hemsida – ”Jag är den fria rösten och rebellen i samhällsdebatten för ett hållbarare liv och samhälle"

Om gästen

Malin är en samhällsengagerad person som brinner för att fylla det tomrum som människor kan uppleva både då det gäller statlig närvaro, av mellanmänskliga kontakter, av en diversifierad arbetsmarknad men även då det gäller kultur och demokratiskapande.

Malin har många strängar på sin lyra och har bland annat gestaltat Sara Lidman i filmen om Saras liv, skrivit en stark bok och kämpat för att statliga jobb ska stanna kvar i Södra Lappland.

Sara Lidman är en stark person som inte bara påverkat bokhandlaren i Lycksele utan som påverkat många läsare, läs gärna någon av hennes böcker som t.ex. Hjortronlandet.

Du när Malin via hennes hemsida :  www.malinackerman.se