#60 Över stock och sten på pigga ben!

De har tillsammans skapat Gardfjällslunken som är ett terränglopp som sträcker sig över 17 km över Norra Gardfjället. Loppet startar antingen i Forsmark och avslutas i Matsdal eller startar i Matsdal och avslutas i Forsmark. Ett lopp mellan två fjällkommuner, Storuman och Vilhelmina kommuner i Södra Lappland.

2019 var året då Gardfjällslunken återuppstod efter många års vila. Och vilken succé det blev! En fantastisk dag och idel glada miner hos det 50-tal löparna som togs över fjället. Ett halvår senare slog pandemin till fullt ut. Mycket i världen har fått stå på vänt sedan dess, och än är inte det över. Men människan är en anpassningsbar skapelse och vi har lärt oss mycket som vi till en början inte trodde var möjligt. Men nu är det dags igen 2023, att återigen bjuda in till Gardfjällslunken, en löpartävling om 17 km över fjället.

Banan följer leden från Matsdal över fjället genom granurskogen, upp på fjället, genom Simaskalet, över Fjällmyran och avslutas i Forsmark. Maxantalet löpare är satt till 100 personer.

Om gästen

Mail: kontakt@gardfjallslunken.se eller kika på deras www.gardfjallslunken.se eller deras instagram

Erik Trysberg berättar i podden om loppet.