#64 Vad är landsbygd? Är det där skatten ökar och välfärden minskar?

Helena säger att många kommuner borde få något tillbaka från den vind- och vattenkraft som produceras i sin kommun. Men pengarna ser man aldrig röken av, för de tar staten. Har man tur kommer en slant tillbaka i form av nåt bidrag. Helena vill se att pengarna gick tillbakatill den lokala nivån.  

Regeringen har flaggat för att en skogsutredning ska komma men den verkar ha fastnat någonstans. Sedan vill hon att de som c vår mat ska få bättre betalt. Idag får bonden 10 öre per krona och staten får 11 öre, de som producerar mat som vi importerar får 20 öre kvar av den matkrona vi betalar för maten.

Helena menar att det måste bli bättre förutsättningar för jordbruket. Jordbrukets är en del av totalförsvaret. Alla måste ju äta. Om vi ska vara trygga måste jordbruket bli mer lönsamt och merkonkurrenskraftigt i förhållande till andra länder..

Men vi pratar även omvägar, järnvägar, BB, polis, service och allt annat som behövs….

Om gästen

Helena Lindahl har gjort sig känd som en politiker som verkligen driver landsbygdens frågor. Från äganderätten av skogen, snöröjning, att få bygga där man vill bo, om polisbrist och att ambulansen inte kommer till att driva på för företagande och alla människors lika rätt och värde. Hon toppar diverse rankingar i antal följare i sociala medier och har ett sätt att nå ut med sina budskap som många förunnas.

Helena Sofi Lindahl, är en svensk centerpartist. Hon blev ledamot av Sveriges riksdag efter riksdagsvalet 2010, först som statsrådsersättare, sedan som ordinarie ledamot efter att Maud Olofsson avgått som partiledare, statsråd och riksdagsledamot.  

#framtidstro #rakrygggenomvasterbotten #södralappland #bränsleuppropet #bränsleupproret #drivmedel #gronanaringar#grönanäringar #lycksele #vilhelmina #dorotea #storuman # sorsele #åsele#dorotea #södralappland #centerpartietvasterbotten #centerpartiet@helenalindahl #BBLycksele #LRF #Norraskog