#67 Åseleparadoxen, är det brist på el eller rikedom på närhet?

Emilie är ekonomen som fann kärleken i Åsele där hon nu bott sedan va 10 år tillbaka. Hon är där näringslivschef och engagerad samhällsmedborgare. Hon flyttade tack vare kärleken, men är uppvuxen i grannkommunen Vilhelmina.

Åsele må vara en liten kommun med har ett mycket aktivt näringsliv medföretag fördelade på en mängd olika branscher. 309 företag är verksamma i Åselekommun. De arbetar aktivt för att underlätta för nya och redan etablerade företag då de tycker att det är viktigt att uppmuntra entreprenörskap, innovationer och hjälpa företag som behöver råd och stöd. Men även att ta diskussionen med Svenska kraftnät om behovet av mer el.

Emelie hoppas att med sina engagemang på arbetet och på sin fritid ska vara med och bidra till ett mer attraktivt Åsele och Västerbotten där människor vill leva, utvecklas och bidra till ett hållbart samhälle där vi alla trivs.

(Du hittar rapporten på akademi Norrs hemsida  eller via denna länk: https://www.akademinorr.se/post/ny-rapport-sl%C3%A4pps-idag-norra-sverige-beh%C3%B6ver-47-700-tj%C3%A4nster-inom-tv%C3%A5-%C3%A5r)

#framtidstro #rakrygggenomvasterbotten #södralappland #akademinorr #lycksele#vilhelmina #dorotea #storuman # sorsele #åsele #dorotea #regionvasterbotten#vasterbotten #västerbotten #ÅNS #akademinorr #greentransition #svenskakraftnät#grönomställning #åselenappet

Om gästen

Emelie har en bakgrund som ekonom och kände att det var läge att testa sinavingar så hon sökte jobbet som näringslivschef i Åsele och fick det. Det jobbet är varierande, stimulerande och utmanande – en bra kombination för just Emelie.

Hon bor varannan vecka med sina två söner på sex och åtta år, som liksom Emelie gillar att vara ute på fritiden (då hon sitter inne massor på jobbet).Hon har genom åren engagerat sig en del i olika ideella föreningar som riktar sig mot idrott och friluftsliv, något hon verkligen brinner för.

Du när Emelie Ottosson här
Tel: 0941-142 46
E-post: emelie.ottosson@asele.se