Podden som sätter perspektiv på inlandet

I podden Med rak rygg genom Västerbotten diskuterar Maria Kristoffersson inlandsbo, samhällsaktivist och politiker, ämnen som berör glesbygden och Västerbottens inland med olika gäster från länet.

#59 Kommer ditt BB att stängas?

Inlandsborna är så rädda om sitt lasarett! Om du frågar en inlandsbo i Norra Sverige om de är oroliga för sitt lasarett så svarar de, ja, de är jag! Frågar du en Ume eller Skelleftebo eller en annan stadsbo om de är oroliga för sitt lasarett så förstår de inte frågan, vadå varför det?

#58 Med motorer i blodet

När målet och visionen driver på så blir Kenneth oövervinnerlig. Kenneth är en stark drivkraft för olika motorevent i Södra Lappland. Impregnerad med motorsport sedan barnsben fortsätter han ge sina barn möjligheten att även de hålla på med motorsport. Han har under åren varit med och arrangerat flera hundra olika tävlingsarrangemang och motorevents. Vad är det som driver honom?

#57 Pandemins effekter på människor i fjällens skugga

Hur har folk i Södra Lappland klarat pandemin?De treberedningarna för folkhälsa och demokrati i Region Västerbotten fick för 2022ett riktat uppdrag av fullmäktige. Uppdraget vara att undersöka hur pandeminhade påverkat invånarna. Här resonerartre ledamöter om vad medborgarna tänker och tycker.

#56 När 22 mil på längdskidor verkar kul!

I avsnitt 47 fick vi lära känna ett pannben starkare än de flestas. Vad har hänt sedan dess och hur ser dagarna och vintern ut för Sofie Elebro? Team Eksjöhus. Hur var det den där dagen på cykel ensam, 37 mil efter #vildmarksvägen över #Stekenjokk?

#55 Bokhandlaren i Lycksele, mitt i Saras hjortronland...

Hon är samhällsaktivisten som blev författare som blev skådespelare och som nu blir bokhandlaren i Lycksele. Men själv vill hon kalla sig för samhällsomdanare istället för samhällsaktivist.

Av och med: Maria Kristoffersson, Vilhelmina
Musik Gabriella och David Wahlberg, Vormsele
Form: Erik Trysberg, Vännäsby