Podden som sätter perspektiv på inlandet

I podden Med rak rygg genom Västerbotten diskuterar Maria Kristoffersson inlandsbo, samhällsaktivist och politiker, ämnen som berör glesbygden och Västerbottens inland med olika gäster från länet.

#57 Pandemins effekter på människor i fjällens skugga

Hur har folk i Södra Lappland klarat pandemin?De treberedningarna för folkhälsa och demokrati i Region Västerbotten fick för 2022ett riktat uppdrag av fullmäktige. Uppdraget vara att undersöka hur pandeminhade påverkat invånarna. Här resonerartre ledamöter om vad medborgarna tänker och tycker.

#56 När 22 mil på längdskidor verkar kul!

I avsnitt 47 fick vi lära känna ett pannben starkare än de flestas. Vad har hänt sedan dess och hur ser dagarna och vintern ut för Sofie Elebro? Team Eksjöhus. Hur var det den där dagen på cykel ensam, 37 mil efter #vildmarksvägen över #Stekenjokk?

#55 Bokhandlaren i Lycksele, mitt i Saras hjortronland...

Hon är samhällsaktivisten som blev författare som blev skådespelare och som nu blir bokhandlaren i Lycksele. Men själv vill hon kalla sig för samhällsomdanare istället för samhällsaktivist.

#54 Är Vojmån en möjlighet i den gröna omställningen för både energi och ekonomi?

Kan en liten kommun ta del av den gröna omställningen som sker nu i Norrland, för att skapa affärsmöjligheter och utvecklingsmöjligheter för företag?

#53 Med raka ryggar genom Södra Lappland!

Rättvisa och framtidstro. Ett samtal om rättvisa och likvärdighet, om service på landsbygd och om varför så många nu intresserar sig för landsbygden.

Av och med: Maria Kristoffersson, Vilhelmina
Musik Gabriella och David Wahlberg, Vormsele
Form: Erik Trysberg, Vännäsby