Podden som sätter perspektiv på inlandet

I podden Med rak rygg genom Västerbotten diskuterar Maria Kristoffersson inlandsbo, samhällsaktivist och politiker, ämnen som berör glesbygden och Västerbottens inland med olika gäster från länet.

#25 Pandemi, Corona och Covid19?

När det är tusen frågor, vem ska man då ställa dem till? Jo, till en som kan. Så vi pratade med Fredrik, han kan närapå allting om Corona/Covid 19.

#24 Välkommen till ANDERS och känn dig som hemma!

Vad driver på företagande i en tid av globala virus, miljöhänsyn och hållbarhetstankar. Hur ser en krögare på framtiden och på inlandets resurser?

#23 Sikta på månen, missar du - hamnar du ändå bland stjärnorna!

När man ser världen i bilder och kan förmedla känslor genom en lins, är man fotograf då? För Hannele är fotografering en livsstil och följer med i varje steg hon tar. Hon har fotat i hela sitt liv och startade företag när hon fyllde 18 år.

# 22 XX The future is female!

XX Freeriders har växt från en kul idé till att påverka hela skoterbranschen. De två X:en står för de kvinnliga kromosomerna. Erika är en i duon XX Freeriders, som arrangerar skoterevent exklusivt för kvinnor för att öka intresset i en annars mansdominerad bransch. Genom åren med start 2013 har över 500 tjejer från både Sverige och internationellt rest till Saxnäs för att vara med och utveckla sin skoterkörning.

#21 Nä nu jävlar!

Nä nu jävlar! Om feminism, inland och ledarskap och att gå med rak rygg även när det blåser spik!

Av och med: Maria Kristoffersson, Vilhelmina
Musik Gabriella och David Wahlberg, Vormsele
Form: Erik Trysberg, Vännäsby