#36 Är du en Inlandsaktivist?

Inlandsaktivisterna, fyra kvinnor i Södra Lappland som vill visa en annan bild av inlandet än den vi ofta möter. Men konkreta förslag vill de förändra. Du kanske också vill bli en inlandsaktivist.

Lyssna

#35 Är E-handel nåt att ha för landsbygdens företag?

Hur har e-handeln påverkats av pandemin? Har företag I inlandet ställt om till att sälja på nätet? Hur set det ut egentligen?

Lyssna

#34 Stalon är mer än bara jättar och vattenkraft

År 1989 var det en ladugård, 2021 är det en industrilokal. Mitt i skogen i den lilla mytomspunna byn Stalon ligger fabriken som tillverkar ljuddämpare för jakt och skytte. Men där ovan odlingsgränsen, i Stalon, ligger även det nybyggda växthuset rakt under Stalobergets skarpa klippor. Ett berg som förutom sägner även gömmer en stor vattenkraftsanläggning.

Lyssna

#33 När man jobbar både för Norrland, Sverige och Europa utan mobiltäckning!

Vem ska bestämma över skogen och ligger framtiden i det gröna? En pod om framtiden på landsbygden med EU i ryggen och med klimatomställningen som drivkraft med Lotta Folkesson LRF.

Lyssna

#32 När barn och unga mår dåligt, vad gör vi då?

Varför mår barn och unga dåligt och vad kan vi göra åt det? I det här avsnittet får du lyssna till tre politiker, Daniel, Maria och Urban, från Södra Lappland som pratar om deras jobb för att ta reda på vad folk tänker och tycker om barn och ungas psykiska ohälsa och vad man kan göra för att förbättra den.

Lyssna

#31 En råeffektiv innovatör

”Lär dig baka VAAJMOE-tunnbröd under fyra dagar i bagarstugan vid Vojmåns strand – endast till ljudet av strömmande vatten och sprakande eld.

Lyssna

#30 Hon som driver en fäbod, hon som tog strid för en kulturtradition och hon som vann....

När man kan så ska man!Tin brinner för att den kunskap och tradition, som i så många år präglat djurhållningen och lokalproducerad mat, ska leva vidare och utvecklas. Att se möjligheterna i att ta vara på den kunskap som håller på att gå förlorad.

Lyssna

Obemannad lanthandel, mejeri, gårdsfår, bageri och allt annat

Obemannad lanthandel, digitala stängsel, att skapa pengar från gräs och annat pratar vi om i det här avsnittet av podden.

Lyssna