#58 Med motorer i blodet

När målet och visionen driver på så blir Kenneth oövervinnerlig. Kenneth är en stark drivkraft för olika motorevent i Södra Lappland. Impregnerad med motorsport sedan barnsben fortsätter han ge sina barn möjligheten att även de hålla på med motorsport. Han har under åren varit med och arrangerat flera hundra olika tävlingsarrangemang och motorevents. Vad är det som driver honom?

Lyssna

#57 Pandemins effekter på människor i fjällens skugga

Hur har folk i Södra Lappland klarat pandemin?De treberedningarna för folkhälsa och demokrati i Region Västerbotten fick för 2022ett riktat uppdrag av fullmäktige. Uppdraget vara att undersöka hur pandeminhade påverkat invånarna. Här resonerartre ledamöter om vad medborgarna tänker och tycker.

Lyssna

#56 När 22 mil på längdskidor verkar kul!

I avsnitt 47 fick vi lära känna ett pannben starkare än de flestas. Vad har hänt sedan dess och hur ser dagarna och vintern ut för Sofie Elebro? Team Eksjöhus. Hur var det den där dagen på cykel ensam, 37 mil efter #vildmarksvägen över #Stekenjokk?

Lyssna

#55 Bokhandlaren i Lycksele, mitt i Saras hjortronland...

Hon är samhällsaktivisten som blev författare som blev skådespelare och som nu blir bokhandlaren i Lycksele. Men själv vill hon kalla sig för samhällsomdanare istället för samhällsaktivist.

Lyssna

#54 Är Vojmån en möjlighet i den gröna omställningen för både energi och ekonomi?

Kan en liten kommun ta del av den gröna omställningen som sker nu i Norrland, för att skapa affärsmöjligheter och utvecklingsmöjligheter för företag?

Lyssna

#53 Med raka ryggar genom Södra Lappland!

Rättvisa och framtidstro. Ett samtal om rättvisa och likvärdighet, om service på landsbygd och om varför så många nu intresserar sig för landsbygden.

Lyssna

#52 Att WILHJA något som ingen annan tidigare velat

Omdu söker på wilhja på nätet så hittar du en sida med fantastiska kreationer sombärs av personer runt om i världen. Varumärket får sin inspiration från denrena, kreativa kraften, viljestyrkan och att vara sann mot sig själv och det enstår upp för. Verksam i Södra Lappland skapar en exklusivitet till designen sompräglas av nordlig miljö och vildmark.

Lyssna

# 51 Att bo mitt i den gröna omställningen

Majvor Sjölund är en glesbygdsbo sedan snart 40 år då hon bosatte sig i Koler, den lilla byn mitt i det som är på väg att bli norra Europas största vindkraftspark.

Lyssna