#19 Konst, kreativitet, design och globala ambitioner

Att jobba med konst, design och kreativitet mitt i fjällvärlden är det drömmen? När mobilen inte längre fungerar eller då intrycken av omgivning tar över det är då kreativiteten kommer igång. Det är då man ska vara mitt på en kulle med vatten och fjäll åt alla håll, för att skapa, sånt som gör livet roligt att leva.

Lyssna

#18 När kärleken till maten och den vidunderliga naturen tar över och att bo nära livet….

"Du bor så långt bort, men du or så nära livet" så sa en gäst till Veronica när hon serverade den fisk han även sett henne komma hem med från morgonens nätvittjning i Kultsjön. Välkommen att lyssna till en entreprenör som vill få dig att känna en bit av Italien, mitt i de svenska fjällen!

Lyssna

# 17 När snön kommer snöar det!

Vad har hänt sen Trafikverket satte för plogning av enskilda vägar? Människorna som har in namnunderskrifter i protest mot Trafikverkets regler för plogning väntar på besked. Men vad har då hänt? Kommer vägarna att plogas nu till vintern som snart är här?

Lyssna

16 Kittelfjäll, en ort med växtvärk!

När en liten fjällort växer så att det knakar så händer det både någonting med byn och med människornas bild av framtiden. Jenny Berg jobbar som destinationstutvecklare för Destination Kittelfjäll där företag och föreningar arbetar tillsammans för att bli en hållbar året runt destination.

Lyssna

#15 Kan inlandsbor vara klimatsmarta? eller är det redan det?

Hur ska inlandsbor vara klimatsmarta då det gäller transporter? Är det ens möjligt?Eller är det såa tt inlandsborna redan idag är klimatsmartare än andra? Ia jobbar som klimatstrategi några inlandskommuner och vi vrider och vänder på verkligheten, klimatsmartheten och ambitionerna att vara smart för miljöns skull.

Lyssna

#14 Att driva landsbygdsföretag med bas i det som växer i marken

Kan man leva av det som växer i marken? Det kanske det är få som tror men det är det Anna Enfeldt gör.Hon är en av de kvinnor som visar att man kan bo och verka i inlandet. Hon är delägare/VDpå företaget Lappmarksbonden.

Lyssna

#13 Bensinupproret- är det symtom på något annat än drivmedelspriser?

När det startas folkrörelser som Bensinupproret 2.0, och 3.0 så betyder det att bensin är en het fråga. Kommer vi att ha bensin i framtiden och när tar den slut?

Lyssna

# 12 Behöver Europa inlandet?

När Europa behöver fossilfira drivmedel finns råvaran i norra sverige. Energifrågan är en klimatfråga och blir en fråga för Norra Sverige. I dag är 73 procent av EU:s energifossil. Emma Wiesner har ambitioner för att fasa ut kolet och öka Europas självförsörjning av fossilfri energi.

Lyssna