# 10 När service på landsbygden måste hitta nya vägar framåt…

Hur många bränslemackar finns det i 2022, när 300 stationer ska bort? Bränsel behövs men vem vill och kan leverera den i framtiden? och går det att förlita sig på elbilar?

Lyssna

# 9 Att flytta och bli en återvändare

Är det lättare att flytta tillbaka till inlandet om man som ung kvinna är utbildad tekniker? Eller är det känslan att få vara som man är utan att behöva falla undan för förminskande nomer?

Lyssna

#8 Bli en Passionista! Hanna Weinmar berättar hur.

Passionista handlar om att inspirera och motivera att använda sin passion som drivkraft för att skapa framtiden – kort och gott se de framtidsmöjligheter som finns.

Lyssna

#7 Bli en bättre människa på nätet!

Vet du vad ditt barn har i mobilen? Den här podden handlar om hat, hot och värderingar på nätet som digitaliseringens baksida!

Lyssna

#6 Är det någon i riksdagen som bryr sig om inlandet?

Helena Lindahl har gjort sig känd som en politiker som verkligen driver inlandets frågor. I detta avsnitt får vi höra henne berätta om vad som driver henne att kämpa på som hon gör.

Lyssna

#5 Går det att bygga hus på landsbygden?

Det är i princip omöjligt att bosätta sig på landsbygd idag. Få lediga hus och omöjligt att få låna att bygga sig sitt eget. Det här är ett rejält hinder för alla de som vill bo i en by. Vad kan vi göra åt det och finns det nåpgra kluriga lösningar?

Lyssna

#4 Är det i inlandet framtidens lösningar finns?

Malin Lindberg professor vid LTU berättar om forskning som söker nya sätt att lösa samhällets utmaningar där inlandet och landsbygden visar väg.

Lyssna

#3 Gun Rehnman, musicerande landsbygdsentusiast

Googlar man på Gun Rehnman så hittar man en glad musikant som började sin musikaliska bana som tonåring lyssnandes på Beatles.

Lyssna