#14 Att driva landsbygdsföretag med bas i det som växer i marken

Kan man leva av det som växer i marken? Det kanske det är få som tror men det är det Anna Enfeldt gör.Hon är en av de kvinnor som visar att man kan bo och verka i inlandet. Hon är delägare/VDpå företaget Lappmarksbonden.

Lyssna

#13 Bensinupproret- är det symtom på något annat än drivmedelspriser?

När det startas folkrörelser som Bensinupproret 2.0, och 3.0 så betyder det att bensin är en het fråga. Kommer vi att ha bensin i framtiden och när tar den slut?

Lyssna

# 12 Behöver Europa inlandet?

När Europa behöver fossilfira drivmedel finns råvaran i norra sverige. Energifrågan är en klimatfråga och blir en fråga för Norra Sverige. I dag är 73 procent av EU:s energifossil. Emma Wiesner har ambitioner för att fasa ut kolet och öka Europas självförsörjning av fossilfri energi.

Lyssna

#11 Inlandsupproret, när man fått nog....

När hon är tillräckligt förbannad över orättvisorna, då startar hon ett uppror!

Lyssna

# 10 När service på landsbygden måste hitta nya vägar framåt…

Hur många bränslemackar finns det i 2022, när 300 stationer ska bort? Bränsel behövs men vem vill och kan leverera den i framtiden? och går det att förlita sig på elbilar?

Lyssna

# 9 Att flytta och bli en återvändare

Är det lättare att flytta tillbaka till inlandet om man som ung kvinna är utbildad tekniker? Eller är det känslan att få vara som man är utan att behöva falla undan för förminskande nomer?

Lyssna

#8 Bli en Passionista! Hanna Weinmar berättar hur.

Passionista handlar om att inspirera och motivera att använda sin passion som drivkraft för att skapa framtiden – kort och gott se de framtidsmöjligheter som finns.

Lyssna

#7 Bli en bättre människa på nätet!

Vet du vad ditt barn har i mobilen? Den här podden handlar om hat, hot och värderingar på nätet som digitaliseringens baksida!

Lyssna