# 22 XX The future is female!

XX Freeriders har växt från en kul idé till att påverka hela skoterbranschen. De två X:en står för de kvinnliga kromosomerna. Erika är en i duon XX Freeriders, som arrangerar skoterevent exklusivt för kvinnor för att öka intresset i en annars mansdominerad bransch. Genom åren med start 2013 har över 500 tjejer från både Sverige och internationellt rest till Saxnäs för att vara med och utveckla sin skoterkörning.

Lyssna

#21 Nä nu jävlar!

Nä nu jävlar! Om feminism, inland och ledarskap och att gå med rak rygg även när det blåser spik!

Lyssna

#20 Har du Hjärnkoll?

Margret Fjällström är en som inte räds att prata om det svåra. Till och med om sånt som ligger under skinnet, som skaver som är så svårt att man gärna försöker gömma undan och vara tyst om för att man inte ska gå sönder.

Lyssna

#19 Konst, kreativitet, design och globala ambitioner

Att jobba med konst, design och kreativitet mitt i fjällvärlden är det drömmen? När mobilen inte längre fungerar eller då intrycken av omgivning tar över det är då kreativiteten kommer igång. Det är då man ska vara mitt på en kulle med vatten och fjäll åt alla håll, för att skapa, sånt som gör livet roligt att leva.

Lyssna

#18 När kärleken till maten och den vidunderliga naturen tar över och att bo nära livet….

"Du bor så långt bort, men du or så nära livet" så sa en gäst till Veronica när hon serverade den fisk han även sett henne komma hem med från morgonens nätvittjning i Kultsjön. Välkommen att lyssna till en entreprenör som vill få dig att känna en bit av Italien, mitt i de svenska fjällen!

Lyssna

# 17 När snön kommer snöar det!

Vad har hänt sen Trafikverket satte för plogning av enskilda vägar? Människorna som har in namnunderskrifter i protest mot Trafikverkets regler för plogning väntar på besked. Men vad har då hänt? Kommer vägarna att plogas nu till vintern som snart är här?

Lyssna

16 Kittelfjäll, en ort med växtvärk!

När en liten fjällort växer så att det knakar så händer det både någonting med byn och med människornas bild av framtiden. Jenny Berg jobbar som destinationstutvecklare för Destination Kittelfjäll där företag och föreningar arbetar tillsammans för att bli en hållbar året runt destination.

Lyssna

#15 Kan inlandsbor vara klimatsmarta? eller är det redan det?

Hur ska inlandsbor vara klimatsmarta då det gäller transporter? Är det ens möjligt?Eller är det såa tt inlandsborna redan idag är klimatsmartare än andra? Ia jobbar som klimatstrategi några inlandskommuner och vi vrider och vänder på verkligheten, klimatsmartheten och ambitionerna att vara smart för miljöns skull.

Lyssna