#44 Helena Lindahl om skogen, drivmedelspriser, vägstandard om glesbygd, Norge och lite annat

Helena Lindahl har gjort sig känd som en politiker som verkligen driver inlandets frågor. Från äganderätten av skogen, snöröjning, att få bygga där man vill bo, om polisbrist och att ambulansen inte kommer till att driva på för företagande och alla människors lika rätt och värde.

Lyssna

#43 Elbil i inlandet? Är det en utopi?

Hur ser framtiden ut för oss helt bilberoende inlandsbor. Hur ska vi tänka och hur kommer vi att klara av kampen om energin? Bränslepriset rusar i höjden och många frågar sig om man ska våga investera i en elbil.

Lyssna

#42 Kungen, kyrkan, schlagern och politiken

Vad är viktigast kyrkan, kungen eller melodifestivalen? När du träffar Niklas så träffar du en positiv, glad och intensiv person med tydliga intressen för aktuella samhällsfrågor men även för kungahuset, porslin och schlager.

Lyssna

#41 Hon står mitt i ett globalt fönster för grön tillväxt!

Det är i norra Sverige tillväxten skenar och mest av allt i Skellefteå! Det är i och omkring Skellefteå det händer.

Lyssna

#40 Det finns hjälp att få! DU är värd att få leva, och leva tryggt!

Kvinnojourer arbetar för ett liv fritt från våld. De hjälper kvinnor med skydd och stöd när det är akut. Eva Risberg Abramsson är en av de ideella krafter som ser till att kvinnor och barn får hjälp när våldet blivit vardag. När en kvinna ringer för att få hjälp, då rycker Eva och hennes kollegor ut.

Lyssna

#39 Partiledaren mitt i verkligheten!

Ena dagen i rengärdet skiljandes renar och andra dagen på sammanträden med regeringsföreträdare. Marita Stinnerbom aktiv, engagerad och kraftfull partiledare i ett av de åtta partier som ställer upp i Sametingsvalet den 16 maj.

Lyssna

#38 Paradigmskifte pågår! Nu har vi chansen att ändra bilden av norra Sverige!

Länge har berättelsen om de norra delarna i Sverige handlat om att måla upp en bild av en region i kris; avfolkning, kallt och mörkt klimat, avindustrialisering och långa avstånd. Men det händer något, det som tidigare varit är inte längre.

Lyssna

#37 När behoven är tydliga och företagsamheten finns då blev det en raket!

Företaget växer i byn. När det var svårt för familjen Mikaelsson att hitta kläder de ville ha i rätt storlek, då löste de problemet själva. Samtidigt hittade de en företagsidé och startade företag i ett av familjens sovrum. Idag ett växande företag som blev utsedd till årets raket i Vilhelmina 2019.

Lyssna